Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Geslaagd WK Sprint Masters in Baselga

Geplaatst op januari 29, 2024

In het weekend van 27 en 28 januari werden de Masters’ Sprint Games (MSG2024) georganiseerd op de buitenbaan van Baselga di Piné.

Veel masters hadden de week ervoor al aan de Winter World Masters Games (WWMG2024) deelgenomen en waren inmiddels prima aan de hoogte gewend (Baselga ligt op 964m), maar er waren masters speciaal naar Trentino afgereisd voor  dit sprintkampioenschap. In totaal stonden er weer 51 Nederlandse deelnemers aan de start.

Met op zaterdag wat wind, maar ook een stralende zon en prima temperatuur begon het kampioenschap goed. De wind (op de 500m 2x voor de wind) zorgde voor soms wat onverwachte omstandigheden in de bochten, maar de eerste dag leverde toch vooral zeer mooie races op.

De uitslagen met tussentijden van de eerste dag:

De zondag begon fris. Maar de ijsbaan-dj zette de muziek op volle toeren, zodat iedereen het – mede door de zon die over de bergen heen kwam – al snel weer warm kreeg. Nauwelijks wind deze dag en dus wederom prachtige buitenomstandigheden.

De uitslagen met tussentijden van dag twee:

En hier vind je de totaalklassementen per categorie:

Een kleine impressie van de beelden die Anne Ruyssenaars tijdens dit kampioenschap maakte:

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!