Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Over Schaatscircuit.nl

Schaatscircuit.nl heeft passie voor schaatsen. En met name passie voor wedstrijdschaatsen, wedstrijden met snelle tijden op mooiste ijsbanen van Nederland.

De doelstelling van Schaatscircuit.nl is dan ook om wedstrijdschaatsers (m/v, jong en oud) in de gelegenheid te stellen om meerdere malen per jaar op Nederlandse topbanen officiële wedstrijden te rijden over gangbare langebaan afstanden zoals de 500m, 1.000m, 1.500m en 3.000m. Maar ook kortere afstanden, zoals 100, 300 en 500m, komen aan bod om Supersprint en Pure Sprint te stimuleren. Incidenteel worden ook wedstrijden met langere afstanden zoals 5.000m en 10.000m georganiseerd. Goed georganiseerde wedstrijden door een deskundige jury. Gereden tijden worden uiteraard opgenomen in de tijdendatabase van de KNSB.

Het wedstrijdschema is onder ‘Wedstrijden / Inschrijven’ opgenomen op deze website. Via deze site kunnen leden van Schaatscircuit.nl zich inschrijven voor de wedstrijden die Schaatscircuit.nl organiseert. De (voorlopige) startlijsten en de volledige uitslagen en klassementen worden via ‘Wedstrijden / Uitslagen‘ gepubliceerd.

Schaatscircuit.nl organiseert wedstrijden voor de volgende groepen:

  • masters: leeftijdscategorieën vanaf 30 jaar (DSB/HSB tot en met D85/H85) (MCLN)
  • (neo)senioren, junioren en pupillen
  • internationale masters (IMSSC)

In principe wordt een wedstrijd georganiseerd voor leden van Schaatscircuit.nl. Onze leden hebben te allen tijde voorrang bij de inschrijving. In bijzondere gevallen, ter beoordeling van de wedstrijdcommissie, kan hierop een uitzondering worden gemaakt.

Ook kunnen overige bij de KNSB aangesloten verenigingen gebruikmaken van de faciliteiten van Schaatscircuit.nl door gezamenlijk wedstrijden te organiseren. Eén van de grote voordelen hiervan is dat zij niet meer zelf voor een gekwalificeerde jury hoeven te zorgen. Zij kunnen gebruik maken van de jury van Schaatscircuit.nl.

Verenigingen die hiervan gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met Schaatscircuit.nl (zie ‘Service & Contact / Contact’). Ook een schaatsteam of KNSB Talent Team zou van deze faciliteit gebruik kunnen maken, hetgeen vooral bij “last minute” gevallen een uitkomst kan bieden.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!