Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Een leven lang sporten

Onder het motto ‘een leven lang sporten’ worden door MCLN zaken opgepakt om wedstrijdschaatsen voor masters te promoten. Ook de ISU en KNSB zien het belang van ‘een leven lang sporten’ in. Tijdens het seizoen 2016/2017 heeft het masters langebaanschaatsen op organisatorisch vlak een flinke stap voorwaarts gemaakt. Op internationaal terrein met de ISU en in nationaal verband met de KNSB.

Sinds de nieuwe samenstelling van het ISU bestuur in de zomer van 2016, onder leiding van de nieuwe voorzitter Jan Dijkema, heeft de IMSSC (International Masters’ Speed Skating Committee) een belangrijke stap gezet in de (vernieuwde) samenwerking tussen ISU en IMSSC.

De IMSSC opereert als onafhankelijke organisatie met haar eigen aanvullende regels, maar wordt in belangrijke mate ondersteund door de ISU. Dit houdt in dat de ISU bijdraagt aan o.a. de organisatie van IMSSC, de Masters’ Sprint Games (MSG) en de Masters’ Allround Games (MAG) (de officieuze wereldkampioenschappen Sprint en Allround voor Masters).

Door het gebruik van het ISU-logo in alle communicatie wordt de samenwerking tot uitdrukking gebracht. Ook worden alle internationale masters wedstrijden voortaan op de internationale wedstrijdkalender van de ISU gepubliceerd.

IMSSC

In de samenwerkingsafspraken tussen IMSSC en ISU is verder afgesproken dat de IMSSC zal helpen bij het bevorderen en ontwikkelen van het (langebaan)schaatsen, met name voor jongeren en jongere masters in alle landen. In Nederland speelt MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) hier met het initiatief Schaatscircuit.nl al enige jaren op in door wedstrijdschaatsers van jong tot oud de gelegenheid te bieden om meerdere malen per jaar op Nederlandse topbanen, zoals Thialf, officiële wedstrijden te laten rijden.

Ook de KNSB ziet het belang in van ‘een leven lang sporten’ en ondersteunt MCLN bij de organisatie van Masters’ Games (officieuze wereldkampioenschappen Masters). Jaarlijks staat het NK Masters Allround en Afstanden op de landelijke wedstrijdkalender. Het meerjarenopleidingsplan (MJOP) van de KNSB voorziet in de eerste zes stappen van het Long-Term Athlete Development model (LTAD). Met de organisatie van een Masters’ Games eens in de 4 à 5 jaar in Nederland en het jaarlijkse NK Masters geeft de KNSB invulling aan fase 7 (Active for Life) van het LTAD-model.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!