Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

WK’s Masters

WK Masters Allround en Sprint

Jaarlijks worden onder auspiciën van de IMSSC (International Masters’ Speed Skating Committee) de Masters’ Sprint en de Masters’ Allround Games (de officieuze wereldkampioenschappen Sprint en Allround voor Masters) georganiseerd. Deze internationale masters wedstrijden maken deel uit van de internationale wedstrijdkalender van de ISU. Door het gebruik van het ISU-logo in de ‘Announcements’ wordt dit onder andere tot uitdrukking gebracht.

Nederland wordt internationaal door MCLN vertegenwoordigd in de IMSSC. Ieder jaar worden tijdens de IMSSC ‘Sessions’ de quota vastgesteld voor de deelnemende landen. Voor Nederland betekent het vaak dat er meer deelnemers zijn die willen deelnemen dan dat er beschikbare plaatsen zijn. Om tot een eerlijke verdeling van de beschikbare plaatsen te komen heeft MCLN selectiecriteria opgesteld. De voorwaarden worden jaarlijks opnieuw opgesteld en gepubliceerd op deze pagina.

Voorwaarden deelname WK Masters 2019/2020

De WK’s Masters Allround en Sprint zijn jaarlijks waarlijke en mooie evenementen beginnend met een openingsceremonie of ‘Welcome Drink’, ‘Victory Ceremony’ en een ‘Closing Banquet’. De kosten voor deelname aan de WK’s moeten door de deelnemers zelf betaald worden.

Aanmelding WK’s Masters

Aanmelding van Nederlanders voor zowel het WK Masters Allround als het WK Masters Sprint verloopt via deze site. Voor deelname aan het WK Masters Allround en/of Sprint is een lidmaatschap van MCLN een vereiste. Rechtstreekse aanmeldingen via de site van de IMSSC worden, in verband met het selectietraject, door de IMSSC niet geaccepteerd.

Senioren B (internationaal AG 30 en AG 35) en Masters zijn bij aanmelding als lid bij Schaatscircuit.nl automatisch lid van Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN) en kunnen zich daarna kwalificeren voor het WK Masters Allround en Sprint.

Het WK Masters Allround 2020 vindt plaats in Collalbo (Italië) en het WK Masters Sprint 2019 vindt plaats in Calgary (Canada):

Coaching

Voor zowel het WK Masters Sprint als het WK Masters Allround wordt namens MCLN een hoofdcoach en tevens teamleider van de Nederlandse delegatie aangesteld. Al enige jaren is Monique Vergeer-van den Heuvel als hoofdcoach en teamleider van de Nederlandse delegatie gevraagd. Voor informatie en vragen tijdens de WK’s kun je bij haar terecht en zij zal ook de teamleadersmeeting namens Nederland bijwonen. Wil je gebruik maken van een eigen coach tijdens een van deze WK’s, dan vind je hier de voorwaarden daarvoor.

Volgende WK’s

De volgende Masters’ Allround en Sprint Games vinden plaats in:

  • MAG2021: Kolomna (Rusland)
  • MSG2021: Berlijn (Duitsland)
  • MAG2022: Quebec (Canada)
  • MSG2022: Medeo, Almaty (Kazachstan)

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!