Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Wedstrijdreglement

Voor wedstrijden van Schaatscircuit.nl is een wedstrijdreglement opgesteld. Bij het aanmelden als lid verklaar je akkoord te gaan met het wedstrijdreglement.

Wedstrijdreglement Schaatscircuit.nl seizoen 2023-2024

versie 15 juli 2023

 1. Je wordt lid van Schaatscircuit.nl door aanmelding via de website www.schaatscircuit.nl, acceptatie van het reglement en betaling van de verschuldigde contributie.
 2. De deelname wordt aangegaan voor maximum één jaar (van 1 augustus (of later in het seizoen) tot en met 31 juli) en eindigt derhalve automatisch.
 3. Leden die na de peildatum van 30 juni dertig jaar of ouder zijn, worden automatisch lid van het Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN).
 4. Alleen bij Schaatscircuit.nl geregistreerde leden kunnen zich inschrijven voor wedstrijden (tenzij de wedstrijd is opengesteld voor gastrijders [zie punt 16]).
 5. Inschrijving voor een wedstrijd verloopt via de website inschrijven.schaatsen.nl.
 6. Direct bij de inschrijving moet er via iDeal voor de wedstrijd worden betaald.
 7. Voor inschrijving hanteren we het principe: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het moment van inschrijven en betalen is dus bepalend voor deelname. Na inschrijving en betaling via iDEAL komt de deelnemer direct op deelnemerslijst.
 8. De inschrijving voor iedere wedstrijd wordt precies vier weken voor de betreffende wedstrijddatum opengesteld.
 9. Een uitzonderling op punt 8 kan gelden als een datum voor de wedstrijd pas kort van tevoren vastgelegd kan worden.
 10. De inschrijving sluit automatisch wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is.
 11. Er wordt geen reservelijst bijgehouden. Eventueel vrijgekomen plaatsen komen weer vrij voor nieuwe deelnemers.
 12. Bij afzegging vindt er geen restitutie van wedstrijdbijdrage plaats.
 13. Een deelnemer die niet aan de wedstrijd deel kan nemen, mag totdat de inschrijving voor de wedstrijd sluit, zelf een vervanger via info@schaatscircuit.nl aandragen. Afmelding en vervanging wordt daarna door de wedstrijdadministratie geregeld. De deelnemer die zich afmeldt en de vervangende deelnemer verrekenen onderling de betaling.
 14. De vervanger kan alléén aan dezelfde afstandscombinatie deelnemen en moet tot één van de categorieën behoren waarvoor de afstandscombinatie openstaat. De vervanger moet eveneens lid zijn van Schaatscircuit.nl.
 15. Wedstrijdbijdragen worden niet doorgeschoven als betaling voor een andere wedstrijd.
 16. Gastrijders kunnen aan maximaal twee wedstrijden per seizoen deelnemen en alléén inschrijven voor wedstrijden die voor gastrijders zijn opengesteld. Ook gastrijders melden zich via inschrijven.schaatsen.nl aan. Zij worden geen lid van Schaatscircuit.nl of lid van MCLN en betalen vijf euro extra naast de normale wedstrijdbijdrage. De inschrijving voor gastrijders gaat precies pas één week voor de betreffende wedstrijddatum open en alleen als er nog plaatsen vrij zijn voor die wedstrijd.
 17. De wedstrijdorganisatie heeft het recht de deelnemerslijst te herschikken indien daar aanleiding toe bestaat.
 18. Deelnemers moeten zich tenminste 30 minuten voor de aanvang bij de wedstrijdleiding melden. Na die tijd kunnen eventueel op dat moment aanwezige nog niet ingeschreven schaatsers worden toegevoegd aan de startlijst.
 19. De wedstrijdleider bepaalt ter plaatse of en welke nog niet ingeschreven schaatsers eventueel kunnen deelnemen.
 20. Indien een deelnemer niet tijdig aan de start verschijnt, wordt hij/zij voor die afstand uitgesloten.
 21. Alle wedstrijden worden verreden volgens de regels van de KNSB.
 22. De loting geschiedt door de wedstrijdleiding op basis van de meest recente KNSB ranglijst, waarbij zoveel mogelijk in snelheid gelijkwaardige tegenstanders worden gekoppeld.
 23. De startvolgorde wordt per wedstrijd door de wedstrijdleider bepaald.
 24. Ongeacht de deelnemersstatus dient men een verhindering altijd van tevoren te melden. Wijzigingen in wedstrijddeelname kunnen uitsluitend via email info@schaatscircuit.nl doorgegeven.
 25. Bij (zonder bericht) wegblijven bij een wedstrijd wordt de wedstrijdbijdrage niet gerestitueerd. Bij herhaling van niet afmelden wordt de deelnemer uitgesloten voor één of meerdere wedstrijden.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. In ons privacybeleid lees je daar meer over.

Download hier het wedstrijdreglement als PDF-bestand.

Hier vind je het wedstrijdreglement van seizoen 2022-2023.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!