Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

MCLN

MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) is een bij de KNSB aangesloten vereniging, die als doel heeft het wedstrijdschaatsen voor senioren (masters) in Nederland te bevorderen.

MCLN heeft een aantal initiatieven opgezet om het wedstrijdschaatsen in Nederland te promoten. Eén daarvan is Schaatscircuit.nl (wedstrijden voor alle leeftijden op snelle banen). Een ander is de (open) Dutch Masters Cup. De Dutch Masters Cup is een competitie over drie wedstrijden op zaterdag- en/of zondagavond op een drietal top-ijsbanen in Nederland, te weten: Enschede, Leeuwarden en Heerenveen. De Dutch Masters Cup staat alleen open voor master-leden van MCLN.

Verder staat jaarlijks een internationaal evenement in Nederland op de internationale Masters wedstrijdkalender. Voorheen waren dat de internationale Long Distance Races en de Sprint4kamp. Sinds 2020 zijn dat de “International Thialf Record Races” (TRR). Aan deze internationale wedstrijden kunnen ook niet-masters die lid zijn van Schaatscircuit.nl deelnemen.

Daarnaast organiseert MCLN een keer in de vier à vijf jaar de Masters’ Sprint Games (MSG) of de Masters’ Allround Games (MAG), zijnde de officieuze wereldkampioenschappen Sprint en Allround voor Masters, in Nederland.

Nederland wordt internationaal door MCLN vertegenwoordigd in de IMSSC (International Masters’ Speed Skating Committee). De IMSSC heeft sinds 2016 een nauw samenwerkingsverband met de ISU. De IMSSC opereert als onafhankelijke organisatie met haar eigen aanvullende regels, maar wordt in belangrijke mate ondersteund door de ISU. Zie hierover meer onder “Een leven lang sporten“.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!