Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

In memoriam: Aris Dijksman

Geplaatst op maart 18, 2020

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Aris Dijksman, een van de grondleggers van het masterschaatsen, op dinsdag 17 maart op 83-jarige leeftijd is overleden.

Begin jaren ’90 startte Aris samen met Haarlemmer Harry Falke, de Duitser Volker Serini en de Zwitser Peter Reimann een samenwerkingsverband om internationale wedstrijden te organiseren voor masters. Deze samenwerking leidde jaren later tot de IMSSC, waarvan hij ook tot “Honorary Member of the IMSSC” benoemd werd.

In samenhang daarmee richtte Aris samen met Bram de Vries in september 2003 het Nederlandse Mastercircuit op en vormde hij samen met Trudi en Bram de Vries het eerste bestuur van MCLN. Met veel dank aan Aris zijn de langebaanwedstrijden voor masters op nationaal én internationaal niveau inmiddels uitgegroeid tot fantastische evenementen die niet meer weg te denken zijn onder de huidige doelgroep.

In 2013 ontving Aris bij het NK Masters in Deventer een beeldje van de KNSB als “Blijk van Erkenning” voor al zijn activiteiten voor de KNSB en in het bijzonder de masters.

Bovendien werd Aris in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:
“Aris is meer dan veertig jaar bestuurlijk actief voor de schaatsport. In de jaren ’80 was hij voorzitter van de IJsclub Haarlem en omstreken, waarvoor hij thans nog steeds actief is. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in het gewest Noord-Holland-Utrecht van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond. Hij was ook tien jaar secretaris van de Baancommissie van dit gewest. Aris Dijksman stond in de jaren ’70 mede aan de basis van de oprichting van de Stichting Kunstijsbaan Kennemerland.”

Wij herinneren Aris als een zeer aimabele man, die iedereen behulpzaam wilde zijn en waar hij ook erg sterk in was om dat voor elkaar te krijgen.

Wij wensen de familie, vrienden en overige nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bestuur MCLN
Organisatie Schaatscircuit.nl

Aris Dijksman 1936-2020

Hier vind je de rouwkaart.

Op de site van IJsclub Haarlem en omstreken kun je het condoleanceregister tekenen dat de ijsclub heeft gemaakt. En ook hieronder vind je een mogelijkheid om online te condoleren:

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!