Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

In memoriam Joop Eijpe

Geplaatst op oktober 4, 2019

Gisteravond bereikte ons het bericht dat een van onze meest gedreven masters, Joop Eijpe, op 72-jarige leeftijd is overleden.

Als er iemand passie voor schaatsen had, dan was het Joop wel. Ondanks veel strubbelingen met zijn gezondheid de laatste jaren, knokte hij zich steeds weer terug en zagen we hem weer op het ijs. Tot en met het seizoen 2017-2018 was Joop dan ook een van de trouwste deelnemers aan de wedstrijden van Schaatscircuit.nl. En vooral zijn deelname aan internationale masterswedstrijden was groot. Vorig seizoen reed Joop geen wedstrijden, maar afgelopen zomer was hij nog wel op het ijs van Thialf aan het genieten.

Want genieten, dat deed Joop. Samen met zijn vrouw Ineke, die er altijd bij was en zijn rondjes op het ijs altijd vanaf de tribune volgde. Wat genoot hij als hij na een moeizame periode weer een wedstrijd kon rijden. Op 14 maart 2018 reed hij zijn laatste wedstrijd, te weten de “10th Masters’ International Sprint” in Heerenveen.

Het was de laatste keer dat hij een tijd neerzette. Afgelopen week werd zijn ziekte hem fataal. Ditmaal kon Joop het gevecht om zijn gezondheid terug te krijgen niet meer winnen. Op woensdag 2 oktober overleed hij.
Joop, we zullen je missen. Jouw passie, jouw enthousiasme, jouw stralende ogen als je weer op het ijs kon staan. Rust zacht, Joop!

Wij wensen Ineke en de familie en vrienden van Joop heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Organisatie Schaatscircuit.nl / Bestuur MCLN

Joop aan de start tegen een van zijn ‘concurrenten’ Bram de Vries tijdens een van onze wedstrijden in Thialf. Joop plaatste deze foto op 2 april 2016 op zijn Facebook-pagina.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!