Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

In memoriam: Sieb Vegter

Geplaatst op september 26, 2018

Jarenlang was Sieb Vegter onze vaste scheidsrechter bij de wedstrijden die wij als Schaatscircuit.nl organiseren in voornamelijk Thialf, Heerenveen. Jarenlang stond Sieb week na week, wedstrijd na wedstrijd voor ons klaar. Niet alleen tijdens de wedstrijd zelf, maar ook in de voorbereiding speelde zij al een belangrijke rol. Heel veel werk verrichtte zij, omdat zij passie had voor het ijs, passie voor sport, passie voor mooie wedstrijden.

Want dat was wat Sieb voor ogen had: bijdragen aan het organiseren van een mooie wedstrijd. Veel wedstrijdrijders zullen haar herinneren als een strenge, maar zeker ook rechtvaardige scheidsrechter. Een rijder diskwalificeren vindt geen enkele scheidsrechter leuk, en zo ook Sieb niet. Maar waar het moest, dan moest het. Al kneep ze ook wel eens een oogje dicht bij bijvoorbeeld heel jonge rijdertjes die te laat bij de start verschenen, en plaatste ze die in een rit verderop. Natuurlijk kregen ze wel een waarschuwing van Sieb mee dat ze een volgende keer wel beter moesten opletten.

Sieb was er altijd graag bij. Tot dit haar vorig seizoen al door haar ziekte niet meer lukte. Ze hing haar ziekte niet aan de grote klok, maar wilde wel graag op de hoogte blijven van alles wat er rondom onze wedstrijden gebeurde. Twee weken geleden ontvingen we haar laatste bericht: “Ik heb slecht nieuws, ik word niet meer beter.”.

Sieb, wat hebben we samen veel mooie wedstrijden beleefd. Dank voor alles. We gaan je missen. Rust zacht.

Bestuur MCLN en Organisatie Schaatscircuit.nl

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!