Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

MSG2022 Inzell

Op zaterdag 29 en zondag 30 januari worden de Masters’ Sprint Games (MSG2022) gehouden in Inzell. Via deze pagina informeren we je over dit WK Sprint. Dit is een levende pagina en wordt steeds aangepast, dus blijf hem in de gaten houden.

Announcement
In het Announcement vind je alle informatie vanuit het organisatiecomité over de MSG2022. En hier vind je het aangepaste deel van het Announcement, met o.a. een update van de trainingstijden.

Programma

Startlijsten en uitslagen


Masters Team NL

Wereldrecords voor Joke en Mijke
Joke Wittenberg reed in haar leeftijdsklasse L70 2x een wereldrecord op 1000m: op de eerste dag 1.50.06 en op de tweede dag snoepte ze daar nog meer vanaf en zette ze met 1.49.86 wederom een nieuw record neer. Het record stond met 1.50.96 sinds 2008 op naam van de Russin Tatyana Sidorova. Deze mooie tijden droegen bij aan ook een wereldrecord puntentotaal!

Mijke Anne Kanneworff verbeterde op de 500m het wereldrecord in de L35 categorie van 41.03 dat sinds Calgary 2020 op haar eigen naam stond naar een tijd van 41.00. 

Gefeliciteerd dames met deze fantastische resultaten!


Mijke en Joke

Live results
Via de site live.speedskatingnews.info/events kan het thuisfront live de tijden volgen van het evenement.

Vanuit de teamleadersmeeting:

 • Warming-up gedurende het toernooi ALLEEN buiten, niet IN de hal (als je een fiets met tacx hebt, kun je die in de 500m-finish-bocht zetten, hou daar wel 1,5m afstand)
 • Eigen wedstrijdbandjes
 • Graag op tijd aanwezig bij de start
 • Tijdwaarneming: photocel, transponder (backup) en handtijden (backup)
 • Transponders ophalen op het middenterrein, als je uit de tunnel de trap op komt (ong. half uur voor je race)
 • Na elke race gelijk je transponders weer inleveren
 • Tijdens dweilpauze geen schaatsers op het ijs
 • Geen bidons of kleding op het ijs
 • Geen training op de warming-up baan tijdens de wedstrijden, dus na je race van het ijs af

Training
Ben je al eerder dan donderdag in Inzell, dan vind je hier het complete trainingsplan. Op alle trainingsuren waar “Offenes Training” staat, kun je terecht voor een training. De kosten ervan vind je hier. Let op:

 • Vergeet niet je QR-bewijs mee te nemen naar de baan!
 • De warming-up mag niet in de hal, maar moet buiten plaatsvinden
 • Overal FFP2 mondmasker op in de hal (behalve op het ijs)
 • Hou overal 1,5m afstand tot elkaar
 • Het omkleden en aandoen van je schaatsen doe je in vak blauw (als je de trap opkomt, gelijk rechts) (vak geel is namelijk voor het volgende trainingsuur)
 • Volg na afloop van je training de pijlen naar de uitgang
 • Op het ijs gelden de internationale regels: d.w.z. rechtop in de warming-up baan, je rondjes rij je op de binnenbaan van de wedstrijdbaan, je haalt buitenom in.

Voor vertrek online aanmelden
Nederland is voor Duitsland een hoogrisicogebied. Als je van Nederland naar Duitsland reist, moet je je vóór vertrek registreren en je coronabewijs op de registratiewebsite uploaden. Hier vind je alle informatie:

COVID-maatregelen vanuit de Max Aicher Arena

 • Verplichte sneltest
  Op vrijdag 28 januari 2022 is er van 15:00 tot 18:30 uur een verplichte gratis antigeen-sneltest voor ALLE deelnemers in de BRK in Inzell. Bij deze test dient IEDEREEN (ook als je je booster hebt) aanwezig te zijn. Een indeling wie welk tijdstip aan de beurt is, volgt later. Houd hier dus rekening mee met jouw reisschema naar Inzell.
 • 2G+ in de Max Aicher Arena
  Voor toegang in de Max Aicher Arena geldt 2G+. Dit betekent dat je alleen toegang hebt als je gevaccineerd of hersteld bent van corona plus een negatieve PCR-test (48 uur geldig) of antigeen sneltest (24 uur geldig). Heb je een boostervaccinatie, dan ben je vrijgesteld van dit testen. Heb je nog geen booster, dan zul je dus zaterdag opnieuw getest moeten worden om toegang te krijgen tot de arena op zondag 30 januari.
  Let op: je wordt pas als hersteld beschouwd tot 3 maanden na de infectie (voorheen was het 6 maanden).
 • PCR-test voor vertrek
  De organisatie van het WK raadt iedereen (ook als je je booster hebt) sterk aan om voor vertrek uit Nederland een PCR-test te doen om een ​​eventuele quarantaine in Inzell te voorkomen!
 • FFP2-masker
  Overal in de arena is het dragen van een FFP2-masker verplicht! Het masker mag alleen worden verwijderd bij het betreden van het ijs.
 • Geen toeschouwers
  Toeschouwers zijn helaas niet toegestaan. Heb je wel een of meer toeschouwers mee naar Inzell? Aan de kant van de 1000m-start is het glas van de hal helder en heb je goed zicht op de baan.
 • Let op de momenteel geldende regels in de Max Aicher Arena.

Deelnemers
Door de afwezigheid van een aantal landen (zoals Japan en Rusland), is er ruimte voor meer deelname, waardoor alle reserves uit Nederland toegevoegd zijn aan de deelnemerslijst. Je vindt de totale deelnemerslijst hier.

Sportity App
Direct op de hoogte gehouden worden over de MSG2022? Als je je in de Sportity App aanmeldt bij MCLN/Schaatscircuit.nl met password MCLN2021, krijg je direct een melding zodra we een bericht toevoegen, dit kan een belangrijke mededeling zijn, maar ook startlijsten, tijdschema’s en uitslagen.

Coaching
Namens MCLN is Monique Vergeer-van den Heuvel als hoofdcoach en teamleider van de Nederlandse delegatie aangesteld. Voor informatie en vragen vooraf en tijdens het WK kun je bij haar terecht. Monique zal ook de teamleadersmeeting namens Nederland bijwonen. Wil je gebruikmaken van een eigen coach, stem dit dan vooraf met Monique af. De voorwaarden voor het coachen vind je hier.

 

 

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!