Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Schaatscircuit.nl gebruikt eigen transponders voor extra tijdregistratie

Geplaatst op december 17, 2022

Veel schaatsers hebben zelf een eigen transponder en registeren daarmee hun ronden tijdens hun trainingen via Mylaps.

Bij andere sporten, maar ook bij de landelijke en regionale KNSB inlineskate- en marathonwedstrijden vindt de tijdregistratie al jaren plaats met behulp van transponders. Door aanpassingen in de software Vantage kunnen vanaf nu ook eigen Mylaps transponders gebruikt worden voor een extra tijdregistratie naast ET- en handtijden.

Extra tijdregistratie met eigen transponders
Schaatscircuit.nl gaat vanaf nu ook gebruikmaken van de persoonlijke transponder als extra tijdwaarneming. De transponder zorgt er daarmee voor dat we zo nóg meer back-up hebben in onze tijdregistratie.

Er wordt gebruik gemaakt van het Mylaps transpondersysteem. Iedere transponder heeft een eigen ID. Dus heb jij een Mylaps transponder? Dan kun je deze gebruiken in onze wedstrijden!

Voor de wedstrijden Schaatscircuit.nl adviseren we een rode ProChip Flex transponder aan te schaffen via de Mylaps webshop: https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html of via de GoSkate webshop: https://go-skate.nl/mylaps-prochip/.

Aanschaf en registreren eigen transponder
Heb je nog geen eigen transponder, dan kun je deze aanschaffen bij Mylaps of via de GoSkate app van de KNSB. Bij de vervolgstappen vind je meer informatie en de directe link naar de aanschaf van de transponder van jouw keuze.

Registratie eigen transponder via Mijn KNSB
Het is belangrijk dat je jouw transponder registreert via https://MIJN.KNSB.nl. Vul je transpondernummer in op https://mijn.knsb.nl/ details bij het blokje ’transponders’. Daarna komt jouw eigen transpondernummer vervolgens automatisch mee bij de inschrijving en in het wedstrijdbestand en kunnen we jouw transponder als tweede back-up tijdregistratie gebruiken bij onze wedstrijden.

Voor meer informatie zie de pagina ‘Transponders’ op KNSB.nl.

NB: De eigen transponders gebruiken we alleen als (tweede) back-up in onze wedstrijden. Een eigen transponder is dan ook niet verplicht voor deelname aan onze wedstrijden. Dus heb je (nog) geen eigen transponder, kun je uiteraard gewoon deelnemen aan onze wedstrijden, waarbij we net als voorheen gebruik blijven maken van de elektronische tijdwaarneming (ET) als hoofdtijdwaarneming en de handtijdwaarneming als eerste back-up blijven houden.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!