Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Spanning stijgt in Dutch Masters Cup

Geplaatst op januari 10, 2023

Bij de tweede Dutch Masters Cup van dit seizoen, die op zaterdag 7 januari in Leeuwarden plaatsvond, stonden maar liefst 77 masters aan de start. Bij de dames misten we koploopster Thea Kroontje. En bij de heren waren de nummers twee en drie van het tussenklassement, Bart Seffinga en Jan Boelen, de grote afwezigen in het deelnemersveld. Welke gevolgen leverde dit op voor het tussenklassement na deze DMCII?

Winst voor Joke Wittenberg; Mijke Kanneworff neemt leiding over

Bij de dames ging de winst naar Joke Wittenberg. Met haar 2.53.44 op de 1.500m kwam ze tot 98,15% van het wereldrecord in de L70, dat met 2.50.23 op naam van de Russische Tatjana Sidorova staat, in 2008(!) gereden in Erfurt. Hiermee pakte Joke de volle 100 punten voor de winst. Tweede en dus 80 punten pakte Monique Boerema, die met haar 1.000m-tijd 1.34.69 het wereldrecord in de categorie L60 op 97,73% benaderde. Ook dit wereldrecord staat op naam van een Russische, te weten Tatyana Epaneshnikova, met een tijd van 1.32.54 gereden in 2020 in Kolomna. Mijke Kanneworff (L35) deed goede zaken door de 70 punten van de derde plek binnen te halen. Met haar 42.31 op de 500m kwam ze tot 96,90% van haar eigen wereldrecord van 41.00, dat ze vorig seizoen in Inzell reed.

Omdat zowel Joke als Monique bij de eerste DMC ontbraken, is het Mijke die de leiding van het tussenklasseement nu overneemt van Thea Kroontje. Anke Jannie Landman en Kaska Rogulska schuiven beiden een plek op in het tussenklassement en staan nu 2e resp. 3e.

Joke en Thea staan, met beiden een keer winst maar ook beiden een gemiste wedstrijd, gezamenlijk op plek vier.

In het klassement is nog van alles mogelijk. Wie de nummers 1, 2 en 3 gaan worden in het eindklassement, hangt helemaal af van de finale die op 18 februari plaatsvindt in Thialf!

Kees Verdouw verstevigt koppositie

Met wederom de winst van de avond bouwt Kees Verdouw (M75) de leiding in het klassement nog verder uit. Met 1.36.98 op de 1.000m benaderde hij het wereldrecord op 96,98%. Dit record staat met 1.33.57 gereden in 2020 in Calgary op naam van de Fin Pentti Kiiskinen. Jeroen Schoppink (M35) wist de 80 punten van de tweede plek binnen te halen. Met zijn 500m-tijd van 40.21 kwam hij tot 92,49% van het wereldrecord dat met 37.19 heel scherp staat op naam van Harry Pardijs, in 2013(!) gereden in Salt Lake City. Ook Jan Mein (M65) deed goede zaken en pakte de 70 punten van plek drie. Met zijn tijd van 44.61 kwam hij tot 92,15% van het wereldrecord in zijn categorie, dat met 41.11 op naam van Victor van den Hoff staat, twee jaar geleden gereden in Calgary.

Met de afwezigheid van Bart Seffinga en Jan Boelen is het tussenklassement bij de heren met uitzondering van de leider geheel op z’n kop. Kees Verdouw verstevigt zijn positie. Maar daarachter zijn het nu Jeroen Schoppink en Jan Mein die volgen als nummers twee en drie. Bart en Jan nemen nog wel plek vier en vijf in van het klassement.

Ook bij de heren zal het eindpodium dus afhangen van de finale op 18 februari.

Sponsor DMC 2022-2023: Jan van der Hoorn Schaatssport

Net als vorig seizoen heeft ook nu Jan van der Hoorn Schaatssport uit Ter Aar zich bereid gevonden de Dutch Masters Cup te sponsoren. Zo hebben we naast de bokalen ook mooie waardebonnen voor zowel de eerste drie dames als de eerste drie heren die in de winkel van Jan van der Hoorn Schaatssport besteed kunnen worden.

Masters onder elkaar

Naast de strijd om de top drie en het rijden van persoonlijke goede tijden, is het vooral ook de gezelligheid onder de masters die de Dutch Masters Cup keer op keer tot een waar feest maakt. Deze gemist? Zorg dan dat je er volgende keer ook bij bent! De finale vindt plaats op zaterdag 18 februari in Heerenveen.

Uitslag en tussenklassementen

Hier vind je de uitslag en de tussenklassementen:

Hier vind je alle informatie over de Dutch Masters Cup.

 

 

 

 

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!