Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Succesvol Allround kampioenschap voor masters in Quebec

Geplaatst op februari 2, 2023

In het weekend van 27 tot en met 29 januari vonden de Masters’ Allround Games plaats in Quebec, Canada. Een zeer succesvol evenement.

De nieuwe hal, met rondom een glazen wand zodat je naar de hoge sneeuwmuren buiten kon kijken, het warme welkom van de organisatie, het weerzien van de masters uit alle delen van de wereld, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi toernooi.

En dit toernooi leverde dan ook niet alleen zeven Nederlandse wereldkampioenen op en in totaal twintig podiumplaatsen voor de Nederlandse delegatie, maar ook heel veel schitterende andere, goede en spannende races, waarbij de volgorde in het eindklassement soms pas in de laatste race werd bepaald.

Onnoemelijk veel publiek, dat met name gekomen was om de come back te zien van oud olympisch kampioen Gaétan Boucher bij de M65. En dat hij nog steeds kan schaatsen, bleek wel uit de strijd die hij voerde met onze Victor van den Hoff die al vele kampioenschappen op zijn naam schreef, maar die nu (overigens nipt) het onderspit moest delven.

Een geslaagd weekend overzee dus met de belofte van de organisatie om over enkele jaren heel graag nog eens een internationaal masters-toernooi te organiseren.

De Nederlandse wereldkampioenen:

  • Mijke Kanneworff (L35)
  • Ankie Jannie Landman (L45)
  • Henriëtte Goede (L55)
  • Monique Boerema (L60)
  • Mark Reiling (M35)
  • Daan Spoelstra (M45)
  • Wibe Veenbaas (M70)

Via onze WK-pagina vind je de eindklassementen per categorie en ook heel veel actiefoto’s van de deelnemers en het totale evenement.

 

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!