Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Update MSG2022 in Inzell en MAG2022 in Kolomna

Geplaatst op januari 6, 2022

Gekwalificeerden voor MSG2022 in Inzell bekend

De kwalificatieperiode voor de Masters’ Sprint Games in Inzell is voorbij en dus kan de lijst met gekwalificeerde Nederlanders voor de MSG2022 opgemaakt worden.

Ondanks de beperkingen als gevolg van de door de overheid genomen maatregelen in verband met COVID-19, is het op een enkele master na iedereen toch gelukt om een 500 en 1.000 meter te rijden.

De kwalificatielijst, die gemaakt is op basis van de volgorde van de genomineerde masters op de Landelijke Ranglijsten over het klassement 500m en 1000m seizoen 2021-2022 van maandag 3 januari 2022 (Europese tijden), tref je hier.

De verwachting is dat er uiteindelijk meer plaatsen beschikbaar komen door afwezigheid van een aantal landen. Dit geldt dus ook voor diegenen die nu als reserve per categorie en op de algemene reservelijst staan. Hopelijk krijgen we hier snel meer duidelijkheid over van het OC in Inzell.

MSG2022 in Inzell

In Inzell gaat men er nog steeds vanuit dat het evenement kan plaatsvinden, maar volledige zekerheid kan er in verband met de nieuwe Omikron-variant nog niet gegeven worden.

In de Max Aicher Arena geldt de 2G+ maatregel. Dit houdt in dat alleen volledig gevaccineerde of herstelde personen (herstel mag niet langer dan 6 maanden geleden zijn) met een dagelijkse negatieve sneltest of een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur, de Max Aicher Arena mogen betreden. Heb je een boostervaccinatie (minimaal 15 dagen oud), dan vervalt het testen.

Ook is in de ijshal een FFP2-masker verplicht, behalve tijdens het schaatsen zelf. En momenteel is er geen publiek in de hal toegestaan.

Bij de MSG2022 zullen de Welcome Drink en het Closing Banquet ontbreken en zal de prijsuitreiking buiten het stadion plaatsvinden. Een uitgeklede versie van de MSG2022 dus, waardoor het inschrijfbedrag naar alle waarschijnlijkheid aangepast gaat worden.

Daarom wachten we nog even met versturen van de uitnodiging om het inschrijfgeld over te maken.

MAG2022 in Kolomna

Naast deze Masters’ Sprint Games in Inzell, zijn de Masters’ Allround Games aan Kolomna (RUS) toegekend en er komen regelmatig vragen bij ons binnen of dit kampioenschap doorgaat.

Rusland is door het coronavirus een hoogrisicogebied, wat betekent dat reizen alleen is toegestaan als het noodzakelijk is. Tot net voor kerst konden we dan ook vanuit Nederland al anderhalf jaar geen visum krijgen.

Dit Russische inreisverbod is inmiddels wel opgeheven en er worden weer visa verstrekt.  Alleen wordt reizen vanuit Nederland naar een hoogrisicogebied sterk afgeraden, waar wij ons als bestuur bij aansluiten.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!