Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Winnaars Dutch Masters Cup 2016-2017 bekend

Geplaatst op februari 20, 2017

Op zondag 19 februari vond de laatste wedstrijd van de Dutch Masters Cup 2016-2017 plaats. Na Heerenveen en Leeuwarden, was Enschede aan de beurt. Alhoewel een (zeer) klein deelnemersveld, toch een mooie finale-avond van deze eerste Dutch Masters Cup!

Dames
Marlies de Jong was als enige dame aanwezig, maar wist zich daardoor wel als eerste winnares van de DMC te laten kronen! Monique Boerema en Noor van der Ster, beiden helaas verhinderd deze finalewedstrijd, eindigden met een gelijk puntenaantal samen op nummer twee.

Heren
Bij de heren was het tot de laatste rit wel heel erg spannend. Uiteindelijk mocht Jeroen Schoppink, met 0,02% verschil met nummer 2, Bart Seffinga, het hoogste podium betreden. En mocht Johannes de Groot de beker voor de derde prijs van deze eerste Dutch Masters Cup mee naar huis nemen.

Eindstand van de dames na DMC III.
Eindstand van de heren na DMC III.

Nadere informatie bij de afwezige masters leerde ons dat de datum gewoonweg niet goed uitkwam. Het initiatief tot deze Dutch Masters Cup wordt echter zeer gewaardeerd. Wij zijn dan ook zeker van plan om de cup volgend seizoen wederom te organiseren. Natuurlijk doen we dan weer onze uiterste best mooie datums hiervoor te bemachtigen!

Dutch Masterscup 2017

Is een nieuwe formule met een klassement over 3 wedstrijden waarbij ouderen en jongeren en sprinters en langeafstandspecialisten de strijd met elkaar kunnen aanbinden.

De plaats in het klassement per wedstrijd wordt bepaald aan de hand van een percentage uitgedrukt ten opzichte van het wereldrecord (van het afgelopen seizoen) in jouw leeftijdscategorie op de door jouw gereden afstand. Als bonus ontvang je voor het verbeteren van een wereldrecord maar liefst 75 bonuspunten.

Je krijgt uiteindelijk punten op de afstand waarbij je het dichtst bij het wereldrecord reed. Tijdens de finalewedstijd wordt het aantal verdiende punten met 1,5 vermenigvuldigd. Op deze wijze ontstaat er een strijd tussen sprinters en lange afstandsrijders en een strijd tussen alle leeftijdscategorieën.

Wist je overigens dat de ISU, voordat het nog altijd gebruikte puntensysteem gebruikt werd (tijden herleid tot 500 metertijden), ISU een systeem waarbij het puntentotaal voor een gereden afstand gelijk was aan het percentage van het destijds geldende wereldrecord? Nu dus terug van weggeweest – maar met leeftijdscategorieën (bron: Marnix Koolhaas).

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!