Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Zeven wereldrecords tijdens MAG2020 in Collalbo

Geplaatst op januari 28, 2020

Afgelopen weekend vonden in het Italiaanse Collalbo de 29th Masters’ International Allround Games (MAG2020) plaats. Van vrijdag 24 t/m zondag 26 januari streden de Masters om de wereldtitels allround 2020. Tijdens dit toernooi werden op het snelle ijs van Arena Ritten maar liefst 7 wereldrecords voor Masters (IMSSC-records) verbeterd.

Prachtige voorbereiding met Sven Kramer
Veel masters waren vroegtijdig naar Collalbo afgereisd om op de 1.150m hoog liggende baan rustig aan te acclimatiseren. Dat dat geen straf was, bleek uit de veel geposte foto’s die de masters op Facebook postten. Stralend weer, een prachtige baan met fantastische omgeving en na afloop bij Jan Smeekens en Sven Kramer kijken hoe die daar hun rondjes draaiden. Iedereen snapt nu waarom het team van Kramer zoveel in Collalbo te vinden is…

Een aantal dames ontmoette Smeekens en Kramer in de kleedkamer…
Training in de zon…

Wereldrecords
Als eerste verbeterde de 85-jarige Noor Arne Kjell Foldvik zijn eerste van drie records op de 1.500 m. Later in het toernooi verbeterde deze voorbeeldatleet voor ‘Active for live’ ook de 3.000 m en het puntentotaal in zijn leeftijdscategorie (M85).

Ook de Nederlanders Victor van den Hoff (M65) en Arjan Bakker (M60) verbeterden het wereldrecord punten allround in hun categorie. Bakker deed dat na twee indrukwekkende lange afstanden met 4:13.42 op de 3km en 7:20.36 op de 5km wat hem ook twee wereldrecords op die afstanden opleverde.

Victor van den Hoff in actie
Arjan Bakker in actie

Negenmaal goud voor Nederland
In een deelnemersveld van 165 atleten, 47 dames en 118 heren, uit 13 verschillende landen, behaalden de Nederlanders maar liefst negenmaal goud. Bij de dames stonden Eva Riemersma-Rheenen (L35), Kaska Rogulska (L50), Gerdien Meijer (L55) en Noor van der Ster (L60) op de hoogste trede van het podium. Bij de mannen waren dat Jeroen Schoppink (M35), Arjan Elferink (M45), Arjan Bakker (M60), Victor van den Hoff (M65) en Wibe Veenbaas (M70).

Hier vind je het protocol met totaaluitslag, tussentijden en klassementen van het toernooi.

Slotbanket met prijsuitreiking
Prijsuitreiking M45
Dames Masterssteam Nederland Collalbo 2020
Impressie MAG2020

Op onze evenementenpagina kun je alles blijvend vinden over de MAG2020 in Collalbo.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!