Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Afsluiting seizoen met 27 wereldrecords bij TRR

Geplaatst op maart 18, 2020

Twee dagen na de ISU World Cup finale in Heerenveen konden de deelnemers aan de 1st Masters’ International Thialf Records Races nog steeds op een snelle ijsvloer rekenen. Maar liefst 27 officiële masters wereldrecords, 224 seizoensbesttijden en 102 persoonlijke records werden er verbeterd tijdens dit internationale masterstoernooi over 2 dagen.

Hiermee kan Thialf wedijveren met de Olympic Oval in Calgary waar twee weken geleden tijdens de Masters’ Sprint Games eveneens 27 officiële masters wereldrecords werden verbroken.

De Thialf Record Races is een nieuw format van MCLN dat als internationale masterwedstrijd van de IMSSC in Heerenveen voor de eerste maal werd georganiseerd. Er werd gestreden over alle vierkampen allround en sprint en tevens kon deelgenomen worden aan single distance lange afstanden. Doordat deze wedstrijd op de internationale kalender van de IMSSC opgenomen is, konden er ook wereldrecords bij de Masters verbeterd worden.

Vergelijkbaar met de Olympic Oval Finale in Calgary die als internationale wedstrijd dezelfde gelegenheid biedt voor senioren en junioren. En hiermee kon Heerenveen wedijveren met Calgary als het gaat om verbeteren van wedrecords voor Masters.

Naast de vele (wereld-)recordverbeteringen waren de 5.000m en 10.000m tijden van de 51-jarige Martin Hänggi uit Zwitserland indrukwekkend. Met 6.50,91 en 14.04,98 reed hij de records in de leeftijdscategorie M50 van de Amerikaan Theron Sands en de Nederlander Arjan Bakker uit de boeken.

Martin Hänggi

Eveneens indrukwekkend was de 10.000m van Eva Riemersma-van Rheenen (L35). Met haar tijd van 16.37,05 is zij dit seizoen wereldwijd de snelste dame. Riemersma verbeterde eveneens het record op 5.000m. Maar ook Kees Verdouw (M75), die vier wereldrecords verbeterde, waarvan de meeste op naam stonden van de Noor Arne Kjell Foldvik, imponeerde. Foldvik, inmiddels 85 jaar, zorgde er op zijn beurt voor dat de 5 en 10km en het puntenrecord van de grote meerkamp op zijn naam werden gesteld. Alle andere wereldrecords in zijn leeftijdscategorie M85 had hij eerder dit seizoen al op zijn naam weten te brengen.

Maar zij waren niet de enigen die wereldrecords verbeterden. In totaal werden er maar liefst 27 officiële masters wereldrecords verbeterd in Heerenveen, zie hieronder het overzicht.

Hier vind je alle informatie incl. uitslagen bij elkaar.

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!