Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Geslaagde seizoensafsluiting met drie wereldrecords

Geplaatst op maart 16, 2018

Met de internationale sprint- en langeafstandswedstrijden deze week in Thialf hebben we het wedstrijdseizoen van Schaatscircuit.nl officieel afgesloten. En goed ook!

Tijdens het internationale Sprinttoernooi op woensdag 14 en donderdag 15 maart, waarbij 60 deelnemers aan de start stonden uit met name Nederland, maar ook uit België, Noorwegen en Groot-Brittannië, werden in totaal maar liefst 69 seizoensbests en 40 PR’s gereden!

Bij de Long Distance Races (LDR) stonden iets minder deelnemers aan de start dan voorgaande jaren, maar toch was er nog een mooi internationaal deelnemersveld van 47 schaatsers, met deelnemers uit België, Groot-Brittannië, Noorwegen, Duitsland én zelfs Australië.

De statistieken van deze langeafstandsraces lieten maar liefst 52 seizoensbests, 31 PR’s én 3(!) Masters wereldrecords zien! Alle drie de wereldrecords werden gereden op de 10km.

Bij de dames stonden twee deelnemers op deze langste afstand aan de start: Tialda Gerritsma (L50) en Ciska Start (L55). Ze lieten beiden een fantastische race zien van onder de achttien minuten! Hierbij Ciska verantwoordelijk voor een nieuw wereldrecord Ladies 55, met een tijd van 17.57.44.

In het laatste kwartet van de 10km stonden meer deelnemers die een poging tot een nieuw wereldrecord deden. Bij twee van deze mannen lukte dat!

  • Arjan Bakker verbeterde bij de M55 het record dat op naam stond van de Noor Ragnvald Næss van 14.55.21 naar een sublieme tijd van 14.34.88!
  • En John van der Vlugt verpulverde het wereldrecord bij de M60, dat sinds 2006 met een tijd van 15.49.07 op naam van de Nederlander
  • Kees Verdouw stond, naar een fantastisch nieuwe tijd van 15.05.30.

Gefeliciteerd alledrie met jullie wereldrecords!

Alle uitslagen en klassementen vind je op onze speciale “LDR/Sprint”-pagina.

Een prachtig slot van het seizoen. Wij wensen iedereen een mooie zomer toe. Graag tot volgend seizoen!

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!