Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Voorlopige startlijst DMC3 beschikbaar

Geplaatst op december 20, 2019

De (voorlopige) startlijst voor de finale van de Dutch Masters Cup (DMC) op zaterdag 21 december in Leeuwarden is beschikbaar. Je vindt hem hier. De definitieve startlijst wordt uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd opgehangen in de hal.

Meld je bij de wedstrijdleiding
Meld je uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding. Deze zit in het restaurant. De wedstrijd gaat om 20.15 uur van start, dus meld je uiterlijk om 19.45 uur.

Blokjes leggen
Om de wedstrijd op tijd van start te laten gaan, vragen we een aantal rijders (of hun coaches) om vooraf de blokjes te leggen. Dit verzoek doen wij aan:
1. Hans van der Does
2. Aart van Beuzekom
3. Sandro Cara
4. Peter van der Vorst
Zorg ervoor dat je je schaatsen aan hebt als de ijsmachine het ijs op gaat. Zodra je een seintje krijgt, kun je dan gelijk het ijs op om de blokjes te leggen. Bedankt vast, heren!

Groot deelnemersveld
Nog niet eerder was het deelnemersveld in de finalewedstrijd van de DMC zo groot! Er staan morgen maar liefst 95 deelnemers aan de start, waaronder ook 7 buitenlandse deelnemers (een Brit, een Rus, een Duitse, twee Belgen en twee Noren)! Met ook nog een prijsuitreiking in het verschiet zal het een lange avond worden, maar wel een gezellige, blijf dus allemaal tot het eind en juich mee voor de prijswinnaars!

Spannende strijd
En niet eerder was het zo spannend. Bij de dames is nog van alles mogelijk: Gerdien Meijer staat op plaats 1, maar houdt ze die plek vast? Kan ze wellicht opnieuw een wereldrecord rijden? Lukt het Theo Kroontje ondanks haar liesblessure een wereldrecord op de 3km te rijden? Hoe is de vorm van Mijke Anne Kanneworff, hoe dicht kan zij bij haar eigen wereldrecord op de 500m komen? Of is het de Duitse Christine Seemann die voor een verrassing gaat zorgen? Alles is mogelijk. Succes dames!
De tussenstand.

Bij de heren staat Kees Verdouw wel erg stevig aan de leiding. Ongetwijfeld zal hij echter een aanval op het wereldrecord op zowel de 500 als 3000m bij de M75 gaan doen. Maar kan Bart Seffinga z’n tweede plek vasthouden? Of doet Wibe Veenbaas een poging het baanrecord op de 1500m bij de M70 te benaderen en neemt hij daardoor plek 2 over van Bart? Of is het Victor van den Hof die snode plannen heeft en nog roet in het eten gaat gooien van de huidige podiumkandidaten door het wereldrecord op de 500m bij de M65 te verbreken? Ook bij de heren dus volop spanning!
De tussenstand.

Webcam
Lukt het je niet om live bij deze spannende slotrace van de DMC te zijn, kijk dan mee via de webcam! Om de spanning mee te volgen, hier vind je de huidige wereldrecords bij de dames en hier bij de heren.

Nog een paar afspraken voor deze wedstrijd
Een paar afspraken voor een goed verloop en de veiligheid van onze wedstrijden:

  • Zorg ervoor dat je op tijd bij de start bent
  • Zorg voor de juiste kleur van je wedstrijdbandje om je rechterarm
  • Rij rustig op de plek waar gestart wordt
  • Rechtop uitrijden zo dicht mogelijk tegen de binnenboarding en niet naast elkaar
  • Ga de baan pas in nadat de starter dat aangeeft d.m.v. het fluitsignaal

Een plezierige wedstrijd toegewenst!
Organisatie Schaatscircuit.nl

Hoofdsponsor 1e, 2e en 3e prijs DMC 2019-2020: Alpenliebe Design Hotel uit Inzell

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!