Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Voorlopige startlijst Finale DMC 18 februari in Thialf

Geplaatst op februari 17, 2023

De (voorlopige) startlijst voor de finale van de Dutch Masters Cup (DMC) van dit seizoen is beschikbaar. Deze wedstrijd vindt op zaterdag 18 februari plaats in Thialf. Je vindt de startlijst hier. De definitieve startlijst en het tijdschema worden uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd opgehangen in de hal.

Meld je aan bij de wedstrijdleiding
Meld je uiterlijk een half uur voor de wedstrijd aan bij de wedstrijdleiding. Deze zit op de perstribune (ter hoogte van de 500m finish). De wedstrijd begint om 19.00 uur, dus dit betekent dat je je uiterlijk om 18.30 uur meldt.

Dutch Masters Cup
De Dutch Masters Cup is een (internationaal) toernooi voor masters over drie wedstrijden op de banen van Enschede, Leeuwarden en Thialf. Per wedstrijd kun je als master deelnemen aan twee afstanden. Naast het winnen van de cup voor de beste heer of dame over deze drie wedstrijden, kunnen er bij deze officiële IMSSC-wedstrijden ook wereldrecords worden gereden. Hier vind je de uitleg hoe deze DMC in elkaar zit. En hier vind je de wereldrecords-lijst van 2022.

Stand DMC 2022-2023
In het tussenklassement gaan Mijke Kanneworff bij de dames en Kees Verdouw bij de heren aan de leiding. Kees staat intussen heel stevig aan de leiding en er moet heel veel gebeuren om hem van plaats 1 af te houden. Maar wie pakt de tweede en derde plaats? Jeroen Schoppink, Jan Mein of misschien toch nog Bart Seffinga? Ook bij de dames lijkt de eerste plek vrij zeker gesteld door Mijke. Of gooien Anke Jannie Landman of Kaska Rogulska nog roet in het eten voor haar? Hier vind je een impressie van DMCII waarin je ook de tussenstand kunt vinden hoe het er momenteel voor staat. Spanning alom en kom vooral kijken!

Sponsor DMC 2022-2023
Net als vorig seizoen heeft ook nu Jan van der Hoorn Schaatssport uit Ter Aar zich bereid gevonden de Dutch Masters Cup te sponsoren.

Rick van der Hoorn, eigenaar van Jan van der Hoorn Schaatssport: “Ik vind het enorm belangrijk dat mensen aan sport blijven doen. Schaatsen is een sport die je tot zeer hoge leeftijd kunt uitvoeren. De wedstrijden van de Dutch Masters Cup stralen zoveel motivatie en plezier uit. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen in de vorm van deze sponsoring. Ik wens de deelnemers dan ook heel veel competitie en vooral plezier toe!”

Sportity App
Alle informatie over de wedstrijd vind je ook in de Sportity App. Dus download deze app en vul onderstaand password in. Dan blijf je op de hoogte van belangrijke mededelingen en de definitieve startlijst.

Verder…
Een paar afspraken voor een goed verloop en de veiligheid van de wedstrijd:

  • Zorg ervoor dat je op tijd bij de start bent
  • Zorg zelf voor de juiste kleur van je wedstrijdbandje om je rechterarm
  • Rij rustig op de warming-up baan rondom de plek waar gestart wordt
  • Rechtop uitrijden zo dicht mogelijk tegen de binnenboarding en niet naast elkaar
  • Ga de wedstrijdbaan pas in nadat de starter dat aangeeft d.m.v. het fluitsignaal
  • En voor de coaches: hou je aan de officiële coachingsregels, oftewel: meerijden met je rijders op de inrijbaan is niet toegestaan

Veel plezier met de wedstrijd toegewenst!
Organisatie Schaatscircuit.nl

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!