Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Voorlopige startlijst Finale DMC 6 januari beschikbaar

Geplaatst op januari 5, 2019

De (voorlopige) startlijst voor de finale van de Dutch Masters Cup (DMC) van dit seizoen op 6 januari 2019 in Leeuwarden is  beschikbaar. De definitieve startlijst wordt uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd opgehangen in de hal.

Aanmelden
Meld je uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding. Deze zit in de kantine. Meld je dus uiterlijk om 16.00 uur.
Let op:  heb je nog niet deelgenomen aan een van de twee voorgaande DMC’s dit seizoen, dan ontvang je bij het aanmelden ook een diner-tegoedbon van onze hoofdsponsor Alpenliebe Design Hotel uit Inzell!

Stand na DMC-II
Bij de dames gaat Mijke Anne Kanneworf met grote voorsprong aan de leiding met 200 punten. Monique Boerema volgt met 140 punten op de tweede plaats en Noor van der Ster en Gerdien Meijer staan met hetzelfde puntentotaal (130) op plaats drie. Tijdens deze finalewedstijd wordt het aantal verdiende punten met 1,5 vermenigvuldigd, dus wie weet hoe de top van het klassement nog wordt omgegooid! Hier vind je het tussenklassement.

Bij de heren nam na DMC-II John van der Vlugt, mede door zijn wereldrecord op de 5km bij de heren M60, met 175 punten de leiding over van Bart Seffinga, die nauw volgt met 170 punten. Rein van Luunen staat met 110 punten op de derde plek. Bart Seffinga laat de finale echter schieten, dus wie gaat het lukken op het podium te komen? Sandro Cara staat maar nipt achter Rein, ook bij de heren wordt het dus spannend morgen! Bekijk hier het tussenklassement bij de heren.

Prijsuitreiking
Ongeveer een half uur na afloop van de wedstrijd wordt in het restaurant de prijsuitreiking gehouden. Blijf allemaal dus tot het eind van de wedstrijd en wacht op de huldiging!

Blokjes leggen
Om te zorgen dat we op tijd kunnen starten, vragen we elke wedstrijd een aantal rijders (of trainers) om de blokjes te leggen. Deze wedstrijd vragen we:

  • Janette de Groot-Bron,
  • Evelyn Mein-Klok,
  • Ruud Bouwmeester en 
  • Ruud Willems

(of je coach) om dit te verzorgen.

Zodra de ijsmachine de binnenbaan heeft gedweild, kun je als blokjeslegger het ijs op om de binnenbaan te leggen. De emmers met blokjes staan dan klaar op de plek waar de ijsmachine het ijs op komt. Alvast bedankt!

Verder…
Een paar afspraken voor een goed verloop en de veiligheid van onze wedstrijden:

  • Zorg ervoor dat je op tijd bij de start bent
  • Zorg voor de juiste kleur van je wedstrijdbandje om je rechterarm
  • Rij rustig op de plek waar gestart wordt
  • Rechtop uitrijden zo dicht mogelijk tegen de binnenboarding en niet naast elkaar

Veel plezier met deze finale toegewenst!

Organisatie Schaatscircuit.nl

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!