Wedstrijden voor jong en oud op snelle ijsbanen!

Schaatscircuit.nl

Verrassingen tijdens DMC2 in Enschede

Geplaatst op december 9, 2019

Wat een mooie avond tijdens de tweede Dutch Masters Cup, die zondagavond 8 december plaatsvond in Enschede. De avond leverde toch wel weer wat verrassingen op met verschuiving in de tussenklassementen tot gevolg!

Winst en baanrecord voor Christine Seemann
Thea Kroontje blesseerde helaas haar lies tijdens het inrijden, waardoor ze haar 500m moest staken en de 1500m helemaal moest laten schieten. Hierdoor liep de winnares van vorige week helaas belangrijke punten mis, zeker als je bedenkt dat zij – zoals reëel mogelijk moest zijn – wederom een wereldrecord zou kunnen rijden deze avond.

Nu ging de Duitse Christine Seemann nét niet met een wereldrecord, maar wel met een baanrecord en de winst van de avond naar huis. Op haar 5km reed ze met 8.18.81 maar nipt boven het wereldrecord in haar leeftijdsgroep L45, dat op 8.17.96 op naam van Jolanda Voskamp staat. Hiermee benaderde ze het wereldrecord met 99,83% en behaalde ze zo de 100 punten dagwinst van DMC2.

Gerdien Meijer (L55) kwam met haar 500m in 43.85, tot 99,22% van haar eigen, vorige week in Thialf, gereden wereldrecord van 43.51. Dit leverde haar een 2e plaats en 80 punten op. Mijke Anne Kanneworff behaalde de 70 punten voor de 3e plaats ook met haar 500m. Ze reed een prachtige 42.37. Echter het wereldrecord in de L35 dat sinds vorig jaar WK Sprint in Leeuwarden op haar eigen naam staat, staat met 41.29 bijzonder scherp. Alhoewel dus de snelste tijd van de avond bij de dames, moest ze met een benadering van 97,45% genoegen nemen met een derde plek.

Gerdien Meijer neemt leiding over
Door de gemiste punten deze avond voor Thea Kroontje, neemt Gerdien Meijer hiermee de leiding van het klassement met 310 punten over. Thea volgt nog wel op een tweede plaats met 250 punten, dus als zij goed herstelt, kan zij het Gerdien 21 december bij de finale van de DMC in Leeuwarden nog best moeilijk maken! Op plaats drie in het tussenklassement volgt Mijke Anne Kanneworff met 130 punten. Christine Seemann (100 punten) en Marianne de Neeling (95 punten) volgen op plaats vier en vijf.

Kees Verdouw opnieuw de sterkste bij de heren
Bij de heren wist Kees Verdouw net als vorige week wederom de avond te winnen. Geen wereldrecords deze keer helaas, al was dat eigenlijk wel de opzet van zijn 5km. Alhoewel Kees een prachttijd van 8.48.63 neerzette, bleek het record in zijn leeftijdsklasse M75, dat met 8.42.67 op naam van de Noor Arne Kjell Foldvik staat, op de baan van Enschede toch een maatje te groot. Met een benadering van 98,87% van het wereldrecord toch goed voor de dagwinst van DMCII!

Bart Seffinga wist deze avond de tweede plaats te behalen. Met zijn 500m in 38.56 zat hij op 96,45% van het wereldrecord van 37.19 bij de M35 en haalde zo 80 punten binnen. Wibe Veenbaas (M70) pakte door zijn 1500m de derde plek van de avond en dus weer 70 punten. Met 2.20.90 kwam hij op 96,03% van het wereldrecord dat op 2.15.30 staat.

Kees Verdouw verstevigt leiding
Met deze winst heeft Kees Verdouw zijn leiding flink verstevigd. Met maar liefst 350 punten gaat hij aan de leiding bij de heren. De nummer twee van vorige week, Victor van den Hoff, liet deze DMC verstek gaan vanwege zijn deelname aan de vierkamp in Erfurt dat tegelijkertijd plaatsvond, waardoor ook hij belangrijke punten misliep. Hierdoor zakte hij naar plaats vijf in het klassement, kan hij dat over twee weken nog goedmaken en terugkomen in de top drie?

Bart Seffinga volgt met 150 punten nu op nummer twee, op z’n hielen gezeten door Wibe Veenbaas met 130 punten, die nu de top 3 is binnengedrongen. Sandro Cara staat voor Victor van den Hoff met 100 punten op plaats vier in het tussenklassement. Victor heeft 80 punten.

Uitslagen en klassementen
Hier vind je alle uitslagen en (tussen)klassementen:

Finale 21 december in Leeuwarden
De finale van de Dutch Masters Cup van dit seizoen vindt plaats op zaterdag 21 december in Leeuwarden. Tijdens deze slotavonden tellen de punten dubbel, dus kan er nog van alles gebeuren in de slotwedstrijd van de DMC. Gaan er weer wereldrecords sneuvelen? Thea, Gerdien, Kees, maar ook Victor en Wibe zouden zomaar weer de bonuspunten voor een wereldrecord kunnen pakken. Wie pakt de winst van de bokaal en gaat er met de hoofdprijs vandoor? Het wordt spannend, dus zorg dat je erbij bent!

Tot 21 december in Leeuwarden!

Hoofdsponsor 1e, 2e en 3e prijs DMC 2019-2020: Alpenliebe Design Hotel uit Inzell

ADVERTEERDERS

Dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze site en/of nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl!